Sociale medier - i demokratiets tjeneste? – Københavns Universitet

Kalender > Det vi ved - det vi kan

Sociale medier - i demokratiets tjeneste?

Sociale medier er en ny politisk kamparena, hvor mange ønsker at mobilisere tilhængere – og langt fra alle ønsker demokrati.

Den amerikanske stjerneforsker Margaret E. Roberts, fra statskundskab ved University of California, har forsket i, hvordan autoritære regimer bruger sociale medier til at sprede propaganda, og hvordan de begrænser borgernes adgang til viden ved at censurere sociale medier som Facebook og Twitter.

Hvem har ansvar for at kontrollere den politiske kampplads, når den bliver brugt til at begrænse og overvåge borgernes adgang til information? Bør de sociale medier selv tage et større ansvar? Hvad skal demokratiske regeringer stille op?

Professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, Rebecca Adler-Nissen vil efter forelæsningen moderere spørgsmål fra publikum.

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Forelæsningen foregår på engelsk.

• Onsdag 6. december kl. 17-18.30 (Døre åbner kl. 16.30)
  • Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads, Kbh K
  • Gratis men tilmelding nødvendig