Mumiedetektiverne – Københavns Universitet

Kalender > 01. jan > Mumiedetektiverne

Mumiedetektiverne

v./ retsmediciner Niels Lynnerup og arkæolog Inge SchjellerupDato 
Onsdag d. 30. januar
kl. 19.00

Sted 
GEOLOGISK MUSEUM
Øster Voldgade 5-7, 
1350 København K 

Billetter
Købes på POLITIKEN PLUS

KLIPPEKORT-tilmelding til
vinogvidenskab@snm.ku.dk
Læs mere her...

KU-RABAT for studerende og medarbejdere.
Læs mere om ordningen.

Følg løbende med på Facebook

 

Mumier har en særlig plads i arkæologien, fordi de på enestående vis kan fortælle om fortidens mennesker; om deres for længst glemte samfund og samtid. Aftenens foredrag afdækker de historier fra fortiden, som mumierne kan fortælle, og hvordan forskerne afslører dem.

Professor NIELS LYNNERUP fra Retsmedicinsk Institut på Københavns Universitet har med topmoderne teknologier undersøgt et stort antal forhistoriske mumier fra hele verden. Han forklarer, hvorledes mumier bliver til, både naturligt og menneskeskabt, og om de mangfoldige og spændende metoder, som man analyserer fundene med. Herunder de knoglerester, som blev fundet i Tycho Brahes grav.

Antropolog og arkæolog INGE SCHJELLERUP fra Nationalmuseet beretter om verdens ældste mumier fra Chile. Hun fortæller den bemærkelsesværdige historie om inkaernes religiøse menneskeofringer, der fandt sted på toppen af bjergene i Andes. Heriblandt en yderst velbevaret mumificeret inkapige, kaldet Juanita, som havde siddet fuldstændig uberørt i 600 år, da hun blev fundet af arkæologer.

I pausen serveres et glas vin.