Spadestik til det nye Panum

Torsdag den 30. august 2012 klokken 11 markerer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet starten på opførelsen af et nyt forskerhus.

Udbygningen af Panum er en investering i nye faciliteter på internationalt topniveau indenfor sundhedsvidenskabelig forskning og undervisning. Samtidig rummer bygningen en række arkitektoniske kvaliteter, som afspejler universitets ambitioner om at udvikle et attraktivt urbant miljø for både studerende, forskere og byens borgere.

Med en højde på 15 etager bliver den nye bygning et vartegn for København og for Københavns Universitet. Ambitionen er at tiltrække de dygtigste videnspersoner, forskere og studerende til byen i en stadig hårdere international konkurrence. Samtidig åbnes Panum for omverdenen med nye grønne parkområder, boldbaner, en stor ny forplads og et udsigtspunkt med offentlig adgang på øverste etage.

Den nye bygning står færdig i 2015, og vil sammen med en række andre byggeprojekter på Nørrebro udgøre en del af den nye vidensbydel Nørre Campus.

Byggeriet er gjort muligt ved en donation fra A.P. Møller-fonden, som dækker cirka halvdelen af de samlede byggeudgifter.

Kl. 11.00 Velkomst ved dekan Ulla Wewer

Kl. 11.05 Taler af klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard, bestyrelsesformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, rektor Ralf Hemmingsen, sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, stud.med. Signe Glargaard og dekan Ulla Wewer

Kl. 11.40 Spadestik ved klima-, energi og bygningsminister Martin Lidegaard, bestyrelsesformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, rektor Ralf Hemmingsen, sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen og dekan Ulla Wewer

Kl. 11.50 Reception og musik