Veje til Videnskabens Verden

v./ Søren Egedal Degn, Thomas Just Sørensen og Eske Willerslev

Mød modtagerne af Lundbeckfondens talentpriser for yngre forskere

Hvad driver et menneske til at dedikere sit liv til jagten på ny viden og erkendelse? Og hvad skal der til for at blive en dygtig forsker? Talent og fascination er blot et par af de vigtigste forudsætninger, hvis man ser på denne aftens foredragsholdere og deres til tider overraskende veje til videnskabens verden.

Lundbeckfonden er vært for dette Vin & Videnskab-særarrangement, hvortil der kun udbydes få billetter. To unge forskere, der netop har modtaget Lundbeckfondens talentpris, fortæller om fascinationskraften i deres forskning og vejen til at blive forsker.

Postdoc Søren Egedal Degn fra Aarhus Universitet beretter om sin banebrydende opdagelse af en ny teknik til at filme celler i levende væv, mens postdoc Thomas Just Sørensen fra Keble College, Oxford University og Københavns Universitet, præsenterer sin opklaring af mysteriet, ”Hvordan kan vi se det, der er mindre end lyset selv?”.

En af Danmarks mest prominente forskere professor Eske Willerslev, der for nylig har modtaget Lundbeckfondens Yngre Forskerpris, afrunder aftenen med at fortælle om de veje og valg i livet, der førte ham til at blive forsker og opnå succes.

På grund af aftenens særlige karakter vil pausen foregå i museets smukke mineralsal, hvor der vil blive serveret en let forfriskning.

Billetter kan købes på Politiken Plus, eller via klippekort tilmelding.
Husk at der gives særlig rabat til studerende og ansatet på Københavns Universitet - læs mere om ordningen her.