Krigen mod kræften-version 2.0

Hvis vi vil sejre over kræften, skal vi ifølge den britiske forsker Peter Campbell erkende to ting:

For det første: At man skal behandle alle kræftpatienter med en individuel, skræddersyet behandling, hvor man tager hensyn til kræftknudens genetiske natur hos den enkelte. At finde frem til netop dén behandling, der virker i det enkelte tilfælde, er et kæmpe detektivarbejde. Men det er vejen.

Og for det andet bliver man stadig mere bevidst om, at risikoen for at udvikle bestemte kræftformer til en vis grad afhænger af, hvor vi bor. Rumænere får f.eks. oftere nyrekræft. I Østafrika er især spiserørskræft overrepræsenteret. Og her i Vesten er andelen af tarmkræft-tilfælde højere end andre steder. Det skyldes helt særlige lokale forhold og livsbetingelser, som vi må kortlægge minutiøst, hvis vi vil forebygge den frygtede sygdom. Igen et kæmpe detektivarbejde.

Kom og hør ph.d. Peter Campbell forelæse om den svære krig mod kræft.

Efter forelæsningen vil Politikens videnskabsredaktør Lasse Foghsgaard interviewe Peter Campbell og moderere spørgsmål fra publikum.

Forelæsningen er en del af samtalerækken ’Det vi ved – det vi kan’, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Forelæsningen foregår på engelsk.

Fri entre, men billetbestilling nødvendig.