Guy Standing: Borgerløn utopi eller nødvendighed? – Københavns Universitet

Kalender > Det vi ved - det vi kan

Guy Standing: Borgerløn utopi eller nødvendighed?

En voksende gruppe mennesker lever under usikre vilkår med korte ansættelser, som hverken giver stabil indkomst eller social beskyttelse. Gruppen af udsatte kalder Guy Standing prekariatet, og den vil inden længe gøre oprør. Men de kan inddrages igen ved hjælp af borgerløn, mener professoren.

Oplev den britiske økonomiprofessor fortælle om sin nyeste forskning i borgerløn, og hør hans bud på hvorfor og hvordan, det skal indføres. Politikens Per Michael Jespersen vil efter forelæsningen moderere spørgsmål fra publikum.

Forelæsningen er en del af samtalerækken Det vi ved – det vi kan, som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Det vi ved – det vi kan præsenterer nogle af verdens mest markante stemmer i international topforskning og samfundsdebat. Her formidles den nyeste viden inden for et bredt spektrum af videnskabelige discipliner.

Forelæsningen foregår på engelsk

• Tirsdag 3. oktober kl. 17-18.30 (Døre åbner kl. 16.30)
  • Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads, Kbh K
  • Gratis men tilmelding nødvendig