Mød Videnskaben - Ud af den sekulære osteklokke – Københavns Universitet

Kalender > Begivenheder > 2013 > 03. mar > Mød Videnskaben - Ud a...

Mød Videnskaben - Ud af den sekulære osteklokke

Selvom Danmark betragtes som et sekulariseret samfund, skal vi i højere grad end tidligere forholde os til religiøse spørgsmål i hverdagen.

Religion og religiøse konflikter fylder i den brede offentlighed, og flere sætter sig ind i både egen og andres religion for at finde ud af, hvad de skal mene. Den øgede fokus deler befolkningen i tre grupper. Det tavse flertal mener, vi alle skal kunne være her, mens de to ydergrupper søger enten hen mod eller væk fra religionen.

Mediebilledet understreger konflikten mellem religionerne. Mød Niels Valdemar Vinding fra Center for Europæisk Islamisk Tænkning ved Københavns Universitet, der blandt andet vil fortælle om de positive og negative aspekter ved det øgede fokus på religion.

Foredraget er et samarbejde mellem Københavns Universitet og Politiken. Det varer ca. tre kvarter og efterfølges af debat. Arrangementet er åbent for alle.

Tid og sted
Tirsdag den 5. marts kl. 16.30-18.00 i Anneks A, Københavns Universitet, Studiestræde 6, Kbh. K. Vi åbner dørene kl. 16. Der er fri entré, men tilmelding er nødvendig.

Reserver plads på www.moedvidenskaben.ku.dk/tilmelding