Offentlige arrangementer – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

Kalender

Offentlige arrangementer

Kalenderen viser et udvalg af offentlige arrangementer på Københavns Universitet et halvt år frem. Du kan finde flere arrangementer på fakulteternes hjemmesider (se links i højre side). Abonnér på KU kalenderen 


Søg i arrangementer


    1 2 3 4 5 6    
 • 1. februar 2017, kl. 12:00

  DanStem Seminar by Andras Simon

  Andras Simon, Department of Cell and Molecular Biology (CMB) Karolinska Institutet 
  Title: Salamander regeneration: regulation and evolution » Læs mere

 • 1. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have efter lukketid

  Tilbring en kold vinteraften i tropevarmen i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne mørke årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874. » Læs mere

 • 2. februar 2017, kl. 09:00-12:00

  Would you like to give students better supervision?

  A workshop with realistic cases, feedback from students and research based knowledge in this field. » Læs mere

 • 2. februar 2017, kl. 11:00-14:00

  Public defence of PhD-thesis

  Ayumi Umino defends her PhD-thesis at the Department of Psychology on Thursday, February 2, 2017, at 11 am » Læs mere

 • 2. februar 2017, kl. 12:00-16:30

  Fermentering, videnskab, gastronomi - en eftermiddag på Københavns Universitet

  Talrige danske virksomheder bygger deres succes på en dyb forståelse af forskellige fermenteringsprocesser. Nu er fermentering så (igen) også blevet noget mange ”almindelige” forbrugere giver sig i kast med i køkkenet. Institut for Fødevarevidenskab (FOOD), der har hjemme på Københavns Universitets Frederiksberg Campus, holder Fermenteringsdag den 2. februar 2017, hvor man kan komme og høre om, hvad der rør sig hos forskerne, i virksomhederne og blandt de legesyge, gastronomiske entreprenører samt blive inspireret af forskellige spændende smagsprøver. » Læs mere

 • 2. februar 2017, kl. 12:00-16:30

  Fermentation, science, gastronomy: an afternoon at the University of Copenhagen

  Countless Danish businesses have based their success on a deep understanding of various fermentation processes. Once again fermentation has become something that also many ordinary consumers are trying out in the kitchen. The Department of Food Science (FOOD), at the University of Copenhagen's Frederiksberg Campus, invites you to Fermentation Day on 2 February 2017, where you can come and hear what researchers, companies and playful, gastronomic entrepreneurs are doing, and as well you will be inspired by the variety of exciting taste samples. » Læs mere

 • 2. februar 2017, kl. 19:00-21:15

  Mission Mars

  VIN & VIDENSKAB: Det skal handle om NASAs og ESAs Marsmissioner, både igangværende og kommende, og om, hvor langt de hidtidige missioner har bragt forskerne i forståelsen af den røde planet. Fire Mars- og rumfartseksperter, der alle er involveret i Marsmissioner, fortæller om deres fascinerende arbejde. » Læs mere

 • 4. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid for børnefamilier

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 6. februar 2017, kl. 15:00-16:00

  BIO seminar by Julian A.T. Dow

  Speaker: Professor Julian A.T. Dow, Institute of Molecular, Cell and Systems Biology, University of Glasgow
  Host: Kenneth Halberg » Læs mere

 • 6. februar 2017, kl. 15:15-17:00

  Skal den lutherske reformation virkelig fortsættes? Optaktsforelæsning

  Åben forelæsningsrække på Det Teologiske Fakultet i foråret 2017  » Læs mere

 • 6. februar - 28. april 2017

  Synbio MSc course 2017

  February - April 2017, Center for Synthetic Biology is hosting University of Copenhagen's MSc course in synthetic biology » Læs mere

 • 7. februar 2017, kl. 11:00-12:00

  CPR seminar by Marcos Malumbres

  Research seminar by Marcos Malumbres, Cell Division and Cancer Group, Spanish National Cancer Research Centre (CNIO), Spain.

  Title: To be announced.

  » Læs mere

 • 8. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have efter lukketid

  Tilbring en kold vinteraften i tropevarmen i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne mørke årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874. » Læs mere

 • 8. februar 2017, kl. 19:00-21:15

  Fra Big Bang til fremtiden

  VIN & VIDENSKAB: Vi har sat to af Danmarks ypperligste videnskabsformidlere stævne; astrofysiker Anja C. Andersen og partikelfysiker Troels C. Petersen, der begge har modtaget KU Science’s formidlingspris. De vil med udgangspunkt i den nyeste viden inden for astro- og partikelfysikken tage os med på den helt store dannelsesrejse fra Big Bang til stjernernes, grundstoffernes, solsystemets og Jordens tilblivelse og helt op til nutiden. Og til sidst vil de forsøge sig med et kig ud i fremtiden. » Læs mere

 • 9. februar - 10. februar 2017

  CIBS Conference: The Economics of Post-Factual Democracy

  In the emerging post-factual society in which factual truth and scientific evidence are losing authority, political deliberation becomes detached from reality. But reality is not only a matter of truth and falsity of theories and statements. The grand challenges we are facing in practice are also all too real. The World Economic Forum (WEF) recently announced ten global challenges: food security, inclusive growth, employment, climate change, global finance, the internet, gender equality, global trade, long-term investment, and health care. In particular, misinformation on the web was recently added and "sits at the centre of a constellation of technological and geopolitical risks ranging from terrorism to cyber attacks and the failure of global governance."To have a fighting chance in the face of these challenges both politics and scientific research must1) track the facts and be submitted to the test of the real world and2) address the major real world issues with the practical aim of solving them. That’s the central question of this international meeting of minds: How to reconfigure current democratic discourse and the economic system to meet the grand challenges of our time.February 9, 2017 Main Conference Day  - a line-up of international keynote speakers Venue: Carlsberg Academy S. M. AMADAE, University of Helsinki and MIT - ALEXANDER HEFFNER, Anchor, The Open Mind, Chan­nel Thirteen, PBS - VINCENT F. HENDRICKS (moderator), Professor, Director, Center for Informa­tion and Bubble Studies, University of Copenhagen - WILLIAM H. JANEWAY (*), Managing Director Technology, Media and Telecommunications, Warburg Pincus, London, New York, Visiting Lecturer in Economics at the University of Cambridge - ROB JOHNSON, Institute President, Institute for New Economic Thinking, Senior Fellow and Director, Franklin and Eleanor Roosevelt Institute - DAVID LANDO, Professor of Finance and Director of Center for Financial Frictions (FRIC), Copenhagen Business School - DIDIER SORNETTE, Professor of Entrepreneurial Risks and Finance, ETH Zurich - HENRIK WEGENER, Rector Elect, University of Copenhagen. (*) William H. Janeway's keynote address is scheduled for Friday, February 10, 2017.   February 10, 2017 Workshop day for graduate students and young scholars - with the Young Scholars Initiative’s (YSI) three working groups on Innovation, Complexity Economics and Philosophy of Economics. Venue: Copenhagen University – South Campus The YSI working groups on ‘Economics of Innovation’, ‘Complexity Economics’ and ‘Philosophy of Economics’ invite young scholars to present their research at a one-day workshop following  The Economics of Post-Factual Democracy conference in Copenhagen, Denmark.More information about YSI here Registration Register for the conference here (Registration fee DKK 100 covers catering both days) Submit an abstract for the workshops February 10 here » Læs mere

 • 9. februar 2017, kl. 12:00-13:00

  Reading group: The Formation of Prosociality: Causal Evidence on the Role of Social Environment

  With the Behavioral Economics Group » Læs mere

 • 9. februar 2017, kl. 19:00-21:00

  UNF foredrag: Diagnosticering af sygdomme ved hjælp af datalogi og maskinlæring

  Hvordan er datalogi og maskinlæring med til at give mere indsigt i sygdomsforløb? Det kan du få svar på i dette UNF foredrag ved adjunkt Stefan Sommer.  » Læs mere

 • 10. februar 2017, kl. 14:00

  Defence of Doctoral Dissertation

  On Friday 10 February 2017 at 14:00 MD Kirstine Amris will defend her doctoral dissertation in order to be awarded the doctoral degree medical sciences (DMsc).

  Title
  ‘Chronic widespread pain and fibromyalgia from the perspective of rehabilitation.’ » Læs mere

 • 11. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid for børnefamilier

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 13. februar - 17. februar 2017

  Introduction to Nutritional Metabolomics

  PhD course. Coordinators: Gözde Gürdeniz and Lars Dragsted » Læs mere

 • 13. februar 2017, kl. 15:15-17:00

  Reformationen og Bibelen

  Skal den lutherske reformation virkelig fortsættes? Åben forelæsningsrække på Det Teologiske Fakultet i foråret 2017  » Læs mere

 • 15. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have efter lukketid

  Tilbring en kold vinteraften i tropevarmen i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne mørke årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874. » Læs mere

 • 15. februar 2017, kl. 19:00-21:15

  Exploring Caves

  VIN & VIDENSKAB: De to huleforskere Ana Sofia Reboleira fra Portugal og Johannes Lundberg fra Sverige vil tage os med i dybet og fortælle om deres hule-ekspeditioner verden over og om deres forskning i det særegne og ofte bizarre liv, der har tilpasset sig tilværelsen i hulernes evige nat.   » Læs mere

 • 18. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid for børnefamilier

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 20. februar 2017, kl. 15:00-16:00

  BIO seminar by Michael Hecht

  Speaker: Professor Michael Hecht, Department of Chemistry, Princeton University
  Host: Professor Jakob Winther, Biomolecular Sciences » Læs mere

 • 21. februar 2017, kl. 16-17:30

  Magtens strukturer

  Debatarrangement med Dino Knudsen, Christoph Ellersgaard, Susan Knorrenborg og Pelle Dragsted. » Læs mere

 • 22. februar 2017, kl. 09:15-17:30

  Ageing and everyday life with media

  Conference on how everyday life with media relates to constructions of people's life history and ageing, as illustrated by notions of the ‘third’ age, the ‘fourth’ age, and of ‘normal’ ageing. » Læs mere

 • 22. februar 2017, kl. 12:00

  DanStem Seminar by Eugenia Piddini

  Eugenia Piddini, The Gurdon Institute, University of Cambridge
  Title: TBA » Læs mere

 • 22. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have efter lukketid

  Tilbring en kold vinteraften i tropevarmen i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne mørke årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874. » Læs mere

 • 22. februar 2017, kl. 09:00-17:30

  Ageing and everyday life with media

  One-day conference focussing on how everyday life with media relates to constructions of the individual’s life history and ageing. » Læs mere

    1 2 3 4 5 6