Offentlige arrangementer – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

Kalender

Offentlige arrangementer

Kalenderen viser et udvalg af offentlige arrangementer på Københavns Universitet et halvt år frem. Du kan finde flere arrangementer på fakulteternes hjemmesider (se links i højre side). Abonnér på KU kalenderen 


Søg i arrangementer


    1 2 3 4 5 6 7 8    
 • 27. februar 2017, kl. 13:00-17:00

  Ph.D. defence - Anne-Marie Andersson

  Anne-Marie (EXPVACC/LEV team) defends her Ph.D. thesis at CMP » Læs mere

 • 27. februar 2017, kl. 15:00-16:00

  BIO seminar by Dino McMahon

  Speaker: Professor Dino McMahon, Freie Universität Berlin
  Host: Line Vej Ugelvig, Ecology and Evolution » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 11:00-12:00

  CPR seminar by Nevan Krogan

  Research seminar by Nevan Krogan, Director of Quantitative Biosciences Institute (QBI), University of California San Francisco (UCSF), US.

  Title "From Systems to Structure: Bridging Network and Mechanism"

  » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 13:15-14:00

  EADS Talk by Arnold Filtser

  On 28 February, Arnold Filtser will give a talk 'On Notions of Distortion and an Almost Minimum Spanning Tree with Constant Average Distortion'. » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 14:15-16:00

  Studietid og studieliv

  INDsigt ved professor Lars Ulriksen, Institut for Naturfagenes Didaktik » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 15:15

  Gadeslang og polysprogning. En status på sprogligt kodeskrift just nu

  Kom til Blå tirsdag den 28. februar i Nordisk Kaffebar.  » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 16:00-17:30

  Foredragsrække - "Coaching - forskning og praksis"

  Coaching i komplekse forandringsprocesser v/ Rikke Alice Bille & Ann Cherie Fleron » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 28. februar 2017, kl. 18:00

  Women in Physics "KIF Invites"

  Women in Physics/Kvinder i Fysik is starting the popular "KIF Invites" presentations again this year.  » Læs mere

 • 1. marts - 2. marts 2017

  Vincent F. Hendricks Keynote at Danmarks Læringsfestival

  (In Danish) Hvad skal vi vide for at blive digitalt dannede? Hvordan kan undervisning sikre, at børn og unge får kompetencer til at begå sig i den digitale verden, manøvrere politisk, økonomisk og socialt i et stadig mere komplekst informationssamfund? Forskning fra blandt andet Center for Information og boblestudier viser, at det er vigtigt at sætte tidligt ind. Viden om boblers anatomi, tilskuereffekt, lemmingadfærd, flertalsmisforståelser og andre socialpsykologiske fænomener giver vigtige indsigter, forståelse og identifikation. Vincent F. Hendricks har i flere år forsket i boblestudier og vil tage udgangspunkt i denne viden og et nyt projekt omkring undervisningsmateriale. Få et bud på, hvordan du tilrettelægger konkret undervisning, der både er informerende, handlingsforandrende og normsættende for digital dannelse.  More information here » Læs mere

 • 1. marts 2017, kl. 12:00

  DanStem Seminar by Daniel St.Johnston

  Daniel St. Johnston, The Gurdon Institute, University of Cambridge
  Title: Multiple modes of epithelial polarity  » Læs mere

 • 1. marts 2017, kl. 16:30-18:00

  Rundvisning i Botanisk Have efter lukketid

  Tilbring en kølig forårsaften i tropevarmen i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874. » Læs mere

 • 2. marts 2017, kl. 12:00-13:00

  Behavioural Economics Seminar

  With Lea Svenningsen, PhD student at Department of Food and Resource Economics (IFRO). » Læs mere

 • 2. marts 2017, kl. 15:00-17:00

  Ytringsfrihed, injurier og samfundsmæssig interesse

  CORA inviterer til seminar om ytringsfrihed, injurier og samfundsmæssig interesse. » Læs mere

 • 2. marts 2017, kl. 15:00-17:00

  Privacy and Power: A Transatlantic Dialogue in the Shadow of the NSA-Affair

  Offering distinct American, German and Danish perspectives, this seminar brings together contributors to a recent publication offering a comprehensive analysis of the response to intrusive data collection efforts by the US National Security Agency. » Læs mere

 • 2. marts 2017, kl. 19:00-21:15

  Kon-Tiki 2

  VIN & VIDENSKAB: Ekspeditionsleder Torgeir Higraff sejler i sin landsmand Thor Heyerdahls kølvand. Da han besøgte Vin & Videnskab i 2014 fortalte han om, hvordan han havde gentaget Kon-Tiki-ekspeditionen og krydset Stillehavet fra Sydamerika til Polynesien på en balsaflåde. Denne gang skal vi høre om hans vovede 2015-ekspedition, Kon-Tiki 2, der med to balsaflåder gik fra Peru til Påskeøen. Herefter ville Torgeir Higraff ved at sejle fra Påskeøen og tilbage til Sydamerika bevise, at man med sådanne præcolumbianske fartøjer også ville have kunnet krydse Stillehavet den modsatte vej, en rejse, der pga. komplicerede havstrømme og voldsomme vindforhold er langt mere udfordrende. Ekspeditionen endte da også dramatisk. » Læs mere

 • 3. marts 2017, kl.

  SMART Lecture by Prof. Vincent F. Hendricks

  SMART Lecture by Vincent F. Hendricks Setting the Record Straight on Post-Factual Democracy Date:3 March 2017 Time: 16:00 - 17:30 Place: University of Amsterdam The March SMART Lecture will be presented by Vincent F. Hendricks (University of Copenhagen), with an introduction by Sonja Smets. More info here Abstract Setting the Record Straight on Post-Factual Democracy​ Not a day goes by without a new diagnosis related to the post-factual society features in national and international media. Stories on Brexit, Trump, EU, crooked politicians, attacks on experts and researchers, and straight out neglect of evidence, make their ways to the headlines. Democracy is indeed challenged when it comes to the question of how to adequately handle facts. The thin red line between truthfulness and raw ideology seems increasingly unstable. It’s time to set the record straight, clean up the terminology and clear up some misunderstandings. It’s too easy to derail the debate on post-factual democracy either because the diagnosis of the post-factual is seen as partisan politics or as a misconception of some particular historical period: “Once upon a time, politicians, journalists and researchers spoke nothing but the truth and citizens listened”. That’s not the way of the world, probably never was. Here is how it is. » Læs mere

 • 3. marts 2017, kl. 09:00

  Ph.d. forsvar v/ Stine Klein Degerbøl

  Stine Klein Degerbøl forsvarer sin ph.d.-afhandling: Mærk cirkus. En undersøgelse af kunstnerisk orienterede forskningsmetoder til belysning af nycirkus artistelevers kropslige læreprocesser » Læs mere

 • 3. marts 2017, kl. 13:00

  PhD defense: Maria Møller Moltesen

  Central mechanisms underlying variability in the behavioral and neuroendocrine responses to stress in fish » Læs mere

 • 3. marts 2017, kl. 14:15-16:00

  CFS Lecture by Owen Flanagan: "Never in Anger"

  Lecture by Owen Flanagan, James B. Duke Professor of Philosophy, Center for Comparative Philosophy, Duke University, USA » Læs mere

 • 3. marts 2017, kl. 16:15-18:00

  CJMC Book Launch: Poetologie „nach Auschwitz“

  Jessica Ortner, Poetologie „nach Auschwitz“: Narratologie, Semantik und sekundäre Zeugenschaft in Elfriede Jelineks Roman Die Kinder der Toten, Berlin: Frank & Timme 2016. » Læs mere

 • 4. marts 2017, kl.

  Vidensfestival 2017: Keynote speaker

  Prof. Vincent F. Hendricks is giving a talk at this years Vidensfestival at The Royal Library 4 March 2017Vidensfestival is hosted by RÆSON in collaboration with Det Kongelige Bibliotek and Dansk Magisterforening. Check out the full program here (In Danish)   » Læs mere

 • 4. marts 2017, kl. 15:00-16:30

  Lørdagsrundvisning i Botanisk Have

  Tilbring en kølig forårseftermiddag i tropevarmen i byens smukkeste oase, Botanisk Have, på en guidet tur rundt i Danmarks største levende plantesamling. På denne årstid fokuserer vi på de frodige væksthuse, deriblandt det berømte Palmehus fra 1874. » Læs mere

 • 4. marts 2017, kl. 16:30-18:00

  Familierundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid

  Oplev det stemningsfulde Zoologisk Museum efter lukketid på en guidet tur specielt henvendt til børnefamilier. Vi kommer rundt til en stribe af museets highlights, inklusiv Danmarks eneste ægte kæmpedinosaur, Misty, og den berømte hvalkælder, som normalt er lukket for publikum. » Læs mere

 • 5. marts 2017, kl. 10:30-11:00

  Science Espresso - Feltarbejde med leoparder, næsehorn og sneleoparder

  Nyd din morgenkaffe i Zoologisk Museums café i selskab med en af museets prominente eksperter, som fortæller levende om karismatiske dyr, han eller hun har et særligt forhold til. Samtidig fremvises specielt udvalgte genstande fra de videnskabelige samlinger, som normalt ikke er tilgængelige for publikum. Denne søndag fortæller zoolog og pattedyrforsker Rasmus Worsøe Havmøller om sit feltarbejde med leoparder, næsehorn og sneleoparder. » Læs mere

 • 6. marts 2017, kl. 13:00

  - den bedste, troeste og smukkeste Lighed

  Anna Schram Vejlby forsvarer sin ph.d.-afhandling. » Læs mere

 • 6. marts 2017, kl. 15:00-16:00

  BIO seminar by Andreas Hejnol

  Speaker: Groupleader Andreas Hejnol, SARS centeret i Norge
  Host: Associate Professor Katrine Worsaae, Marine Biology Section » Læs mere

 • 6. marts 2017, kl. 15:15-17:00

  Reformationen og kirken

  Skal den lutherske reformation virkelig fortsættes? Åben forelæsningsrække på Det Teologiske Fakultet i foråret 2017  » Læs mere

 • 7. marts 2017, kl. 12:00-13:00

  Yearly report of the Environmental Economics Council

  Seminar about the yearly report: Regulation of nitrate emissions from agriculture, Green taxation, Green savings » Læs mere

 • 7. marts 2017, kl. 13:00

  Ph.d. forsvar v/ Markos Tesfaye Woldeyohannes

  Markos Tesfaye Woldeyohannes forsvarer sin ph.d.-afhandling: Quality of life among people living with HIV in Jimma, Ethiopia: the role of mental health, food, and nutrition » Læs mere

    1 2 3 4 5 6 7 8